RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?

Deținerea unei prezențe umane permanente pe suprafața selenară necesită capacitatea de a utiliza resurse găsite pe Lună; nu totul poate fi adus de pe Pământ. Dar este puțin probabil ca baza să poată fi chiar în centrul a tot. Unele lucruri vor trebui transportate. Mașinile (buggy-urile) pe Lună nu sunt ceva nou, dar cercetătorii iau în considerare ceva cu totul diferit: cale ferată pe Lună care se folosește de levitație.

Proiectul se numește FLOAT, acronimul de la Flexible Levitation On A Track. Scopul este de a oferi un transport autonom, fiabil și eficient. Proiectul vizează mutarea încărcăturilor de la și către zonele de aselenizare și transportul solului selenar (regolit) de la locația de extragere la locul în care este folosit pentru construcții.

Ceea ce este interesant la cale ferată pe Lună este că șinele nu sunt fixe. Acestea sunt desfășurate direct pe regolit, astfel că FLOAT necesită o pregătire minimă a locului. Roboții care levitează se vor deplasa pe deasupra șinelor, iar faptul că nu au roți sau picioare este avantajos deoarece nu trebuie să se confrunte cu regolitul ascuțit și cu puterea sa de a deteriora.

O cale ferată pe Lună ar putea folosit un sistem neobișnuit

  

Calea flexibilă din film este făcută dintr-un strat de grafit care permite levitația diamagnetică,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ungurii trec graniţa după carburanți, după ce preţurile la pompă au explodat în Ungaria / Litrul de motorină costă în Budapesta 690 de forinţi (1,90 dolari) / „Trebuie doar să trecem podul şi am ajuns, aşa că evident vom veni mai des pentru asta”

Redacția

Culisele răzgândirii lui Viktor Orban: Giorgia Meloni și Emmanuel Macron au jucat rolurile-cheie în persuadarea premierului Ungariei, cu ajutorul diplomației și al vinului francez

Redacția

Democrația văzută din cabina unui camion

Redacția
Încarcă...